Back To Top

About me.

Naam: Ilse Lek
Geboortedatum: 01-07-2002
Geboorteplaats: De Kwakel
Lengte: 168 cm Gewicht: 58 kg
Hobbies: Skien , voetballen, naar de sportschool gaan en afspreken met vrienden.
School: 2006-2014 Basisschool De Zon (De Kwakel)
2014-2018 RKSG Thamen (Mavo+) (Uithoorn)
2018 Haarlemmermeer Lyceum Hoofddorp
Skiteam: IQ-POWER (Oostenrijk)

Ik ben Ilse Lek en sta al sinds ik 3 ben op de skies, sindsdien vind ik het al helemaal geweldig.

Nadat ik al eens aan m’n ouders had gevraagd of ik niet kon gaan wedstrijdskiën en dit nog eens een jaar vooruit werd geschoven zijn we in 2016 eens gaan kijken of ik ergens een keer een proef training mee mocht doen. Dit bleek niet zo makkelijk, bij de meeste skiclubs was ik niet welkom omdat ze me al te oud vonden en geen wedstrijd of trainingservaring had, bij Ski-pro kon het wel en er werd een set ski’s voor me geregeld zodat ik een paar trainingen mee kon doen.
In het seizoen 2016 ben ik serieus begonnen met de trainingen en waar mogelijk mee te doen aan wedstrijden binnen Nederland, en in dit jaar ook de buitenlandse wedstrijden en meer trainingsweken in Oostenrijk.

Ik ben begonnen met wedstrijdskiën toen ik 14 jaar oud was (vrij laat dus) Hierdoor had ik een enorme achterstand , maar dat heb ik al aardig weggewerkt door in 1 jaar al 2e op de nationale ranglijst te staan van het jaargang 2002. Iedereen die mij kent zal zeggen dat ik een kritisch persoon ben maar zeker een doorzetter en dat dat mij ver kan brengen in het skiën, hier zal ik ook alles aan doen en hard voor trainen.

Mijn doel voor dit seizoen 2018-2019 is om zo hoog mogelijk te komen op de nationale punten ranglijst, en het behalen van m’n NOC/NSF topsport status.

75

SLALOM

These are spaced more closely than those in giant slalom, super giant slalom and downhill, necessitating quicker and shorter turns.

65

Giant Slalom

It involves skiing between sets of poles (gates) spaced at a greater distance to each other than in slalom but less than in Super-G.